onderling concours 2017

CC de Geerhoek – Wouw
29 oktober 2017

Programma

1. The Olympic Spirit (3’37)
J. Williams/Arr. J. Bocook

John Williams schreef deze ‘Olympic Spirit’ in opdracht van het Amerikaanse NBC als openingstune voor de uitzendingen van de Olympische Spelen 1988 in Seoel. Dit krachtige arrangement van Jay Bocook is het openingswerk voor de muzikale bijdrage van harmonie St. Caecilia aan het Onderling Concours 2017.

2. La Storia (7’15) WEDSTRIJDNUMMER
J. de Haan

Gewoonlijk wordt filmmuziek bij de in een draaiboek vastgelegde afhandeling geschreven. Dat het ook andersom kan, bewijst Jacob de Haan met ‘La Storia’. Zonder te weten welke geschiedenis erachter schuilgaat, levert de componist rond zeven minuten meeslepende muziek. Voor één keer mag u zonder gebonden te zijn aan het commentaar van een componist een eigen verhaal bij de muziek denken. Jacob de Haan heeft ‘La Storia’ opgedragen aan een van de beroemdste schrijvers van filmmuziek, de Italiaan Ennio Morricone.

3. Black Jack (3’59)
J. Evenepoel

Deze qua opbouw verrassende compositie is van de hand van Johan Evenepoel. Een mooie hobosolo zet meteen de sfeer in het openingsandante, waarna de kopersectie dit eerste deel majestueus besluit. In het middendeel varieert de componist met het melodisch materiaal en worden speelse ritmiek en dynamiek toegevoegd. Opnieuw kondigt de hobo de overgang naar het slotgedeelte aan en keert de oorspronkelijke pastorale stemming weer. Johan Evenepoel maakte met eenvoudige bouwstenen van ‘Black Jack’ een boeiend geheel.

Timing: 14’51 min

 

laatste nieuws